Estètica i blanquejament

1.- Carilles

Es tracta d’unes fines làmines de porcellana d’aproximadament 0,3-1 mm de gruix, que cobreixen tota la superficie anterior de les dents, unides mitjançant un adhesiu especial. S’utilitzen fonamentalment per enmascarar anomalies del color de les dents, per disimular alteracions en el tamany o forma de la dent.

Per qui estan indicades?

  • Per persones amb dents lleugerament apinyades, tortes, amb petits trencaments o tacades per diversos factors.
  • Estan contraindicades en pacients amb bruxisme (apretar les dents) i amb un sever apinyament (en aquest cas és necessari recorrer a la ortodòncia).

Avantatges de les carilles

  • Milloren l’aspecte estètic de la boca, ja que són capaces de modificar la forma, posició i color de les dents.
  • Es el mètode més conservador (el que talla menys quantitat de dent) per modificar l’estètica en dents anteriors.
  • La resistència a la abrasió, al desgast i a la fractura és molt més alta que en las restauracions de resina composta (empastaments blancs).
  • Són molt biocompatibles, mantenen el color, la lluentor i la seva unió a l’esmalte és molt forta.
  • Presenten una superficie perfectament pulida que dificulta el diposit de placa bacteriana, afavorint la salut periodental.

2.- Blanquejament dental

El somriure és una part essencial de la nostra imatge de cara a altres persones. Es molt comú que les persones mirin la boca durant una conversa, i un somriure cuidat pot influir positivament en la persona que tenim davant.

El desgast normal per el pas dels anys, hàbits com fumar o prendre cafè en excès, els aliments amb colorants, alguns antibiòtics o una higiene inadeqüada poden provocar que apareixin taques a les dents, tonalitats de color o pèrdues de lluentor a llarg plaç.

El blanquejament dental permet corretgir l’aspecte antiestètic de les dents tacades o groguenques, donant com a resultat unes dents més blanques i lluents.

Es un tractament segur, indolor, ràpid i eficaç. A la Clínica Dental Sabatés disposem de diferents tipus de tractaments de blanquejament, adaptant-nos a les necessitats de cada pacient:

Blanquejament dental a casa

Per aquest tractament cal fer motlles i confeccionar fèrules de plàstic transparent sobre les quals s’aplica el gel blanquejador.

El pacient es colocarà a casa les fèrules amb el gel durant el temps indicat i durant un periode de temps pautat per l’odontòleg d’acord a l’anàlisi que hàgim realitzat a la consulta. El tractament no perjudica l’esmalt. En algunes ocasions pot apareixer sensibilitat transitòria durant el tractament, que desapareix del tot un cop s’hagi finalitzat.

Blanquejament intern

El blanquejament intern està indicat per les dents que s’han enfosquit després d’una endodòncia (matar el nervi) i el seu objectiu es retornar la tonalitat a una dent en concret perque s’assembli a la resta de dents. Només es pot fer en dents desvitalitzades i es realitza en varies sessions a la clínica mitjançant un procediment indolor que no necessita anestèsia.

Quin tipus de blanquejament és l'ideal ?

L’objectiu del blanquejament dental és reduir la tonalitat de l’esmalt. Per això, valorarem la tonalitat prèvia i esperada mitjançant un anàlisi minuciós. Per a cada pacient aleshores es determinarà el tipus de tractament més adeqüat.

No ho dubtis, demana cita ara!

Primera visita
Parking gratuit per pacients