Odontologia conservadora

Odontologia conservadora

L’odontologia conservadora és la tècnica per la qual es tracten els problemes bucodentals evitant la extracció de les peces danyades.

S’utilitza per restaurar les zones danyades per càries i altres afeccions, traumatismes o malformacions a les dents.

Quan hi ha teixit danyat es tracta sense afectar la resta de la peça dental o les altres dents, mitjançant el sellat de fisures, obturacions simples o complexes, reconstruccions, i endodòncies. En els casos en que la profunditat de la lesió és molt gran, no n’hi ha prou amb un empast, i es procedeix a fer una endodòncia.

1.- Càries

La càries és una enfermetat infecciosa que es caracteritza per la destrucció dels teixits durs de la dent com a conseqüència d’una desmineralització provocada per la placa bacteriana.

La càries dental provoca una lesió en el teixit dur de la dent afectant primer a l’esmalt i després a la dentina, poguent inclús afectar a la zona més interna (càmara pulpar) i provocar una infecció e inflamació (pulpitis). Aquesta infecció comportaria a la desvitalització de la peça o inclús a la pèrdua d’aquesta.

Factors involucrats en l’aparició de la càries:

  • Bactèries (placa bacteriana)
  • Morfologia, composició i factors genètics de la dent
  • Dieta (consum de sucres)
  • Temps

2.- Endodòncia

La endodòncia és un tractament que consisteix en eliminar el teixit pulpar de la peça dental i es substitueix per un farcit inorgànic que garantitza la hermeticitat interna de la peça i retorna la seva funció masticatòria i estètica.

La endodòncia és la solució inmediata i definitiva davant les molèsties doloroses provocades per l’afectació del nervi. Vine a la Clínica Dental Sabatés i no perdis la teva peça dental.

El tractament d’endodòncia es fa amb anestèsia local. No sentiràs cap dolor durant el tractament. En alguns casos, en acabar l’efecte de la anestèsia es nota una lleugera sensació de molèstia a la zona, que desapareix als 4 o 5 dies. Per reduir aquestes lleus molèsties receptem analgèsics i antinflamatoris.

També forma part de l’odontologia conservadora l’odontologia preventiva, amb la que es redueix la necessitat de tractaments dentals a mitjà i llarg plaç.

L’odontologia preventiva no només ens permet detectar de forma precoç enfermetats de la boca, sinó que també podem detectar altres enfermetats de tot els cos.  La prevenció ha de començar per una adequada higiene oral diaria, complementada amb una visita regular al dentista d’un parell de cops a l’any. La visita preventiva al dentista protegeix la teva salut oral.

No ho dubtis, demana cita ara!

Primera visita
Parking gratuit per pacients