Periodòncia

Periodòncia

La periodòncia és l’especialitat odontològica que s’encarrega de prevenir, diagnosticar i tractar les enfermetats que afecten als teixits que envolten i subjecten les dents als maxilars (geniva, lligament periodontal, ciment radicular i ós alveolar).

La causa principal de les enfermetats periodontals són els bacteris que proliferen a la boca i que es depositen a les dents i genives. Quan el número de bacteris aumenta en excès, es poden produir lesions en els teixits. També hi ha factors agravants com el tabac i algunes enfermetats, com la diabetis, entre d’altres.

Poden provocar inflamació i sangrat de les genives, i en el cas més sever, pot arribar a produir la pèrdua de les peces dentals.

L’afectació de les enfermetats periodontals es desenvolupa en diferents fases, en les que progresivament es produeix pèrdua de teixits de suport dental i augmenta la sensibilitat dental, per tant, s’aprecia al mastegar o en el moment de beure begudes fredes/calentes :

Healthy gum - Periodontics, Sabatés Dental Clinic

Geniva sana

Gingivitis - Periodoncia, Clínica Dental Sabatés

Gingivitis

Periodontitis inicial- Periodoncia, Clínica Dental Sabatés

Periodontitis
inicial

Periodontitis moderada - Periodoncia, Clínica Dental Sabatés

Periodontitis
moderada

Periodontitis severa - Periodoncia, Clínica Dental Sabatés

Periodontitis
severa

Prevenció

Es imprescindible una correcta higiene oral diaria (per eliminar la placa bacteriana i la formació de sarro) i complementar-ho amb visites regulars al dentista.

Gingivitis

La gingivitis és la primera fase de l’enfermetat periodontal. En aquesta fase les bactèries provoquen l’inflamació i el sangrat de les genives, però encara no es troben afectats els teixits que subjecten la dent. Si no es tracta aquesta situació inicial, evolucionarà cap a una periodontitis.

La gingivitis és reversible amb tractament mèdic i una higiene oral precisa.

Periodontitis

La periodontitis és una fase més avançada de l’enfermetat periodontal, en que les bactèries s’introdueixen entre les dents i la geniva, produint-se un procès inflamatori i provocant la destrucció dels teixits i de l’os que suporten les dents. De forma visible es produeix la retracció o deformació de les genives, i habitualment la afectació és generalitzada a totes les peces. Si no es tracta a temps, pot produir-se la pèrdua de les peces dentals.

La periodontitis es pot controlar, però és difícil recuperar l’os perdut, per la qual cosa és molt important detectar-la el més aviat possible. Un cop tractada inicialment l’enfermetat periodontal, s’haurà de seguir un programa de control per mantenir els resultats del tractament inicial i evitar que es reactivi l’enfermetat.

Quan sol.licitar una visita de periodòncia ?

Si encara no ets pacient nostre, i notes algun d’aquests símptomes (mal alè, mal sabor de boca, sensibilitat al fred i/o a la calor, et sagnen les genives, veus canvis en les posicions de les dents o que semblen més allargades, o notes que es mouen les dents), vine a la nostra Clínica i t’atendrem com et mereixes !

No ho dubtis, demana cita ara!

Primera visita
Parking gratuit per pacients