Ortodòncia

Ortodòncia

El problema de la malposició de les dents i la necessitat de solventar-ho existeix des de fa molts anys. Sovint es pensa que es tracta només d’una qüestió estètica, quan la veritat és que tenir una mala oclusió (mossegada) afecta a la respiració, a la masticació i inclús a la parla. A nivell estètic, es sap que el primer impacte que dona una persona diu molt d’ella, per tant una correcta alineació de les dents és una carta de presentació totalment necessària. A dia d’avui, un somriure bonic comporta seguretat, autoestima, presència, …

L’ortodòncia ens permet corregir les maloclusions, millorant la funció masticatòria, i conseguir així una boca harmoniosa i estètica amb un somriure agradable.

S’aconsella portar els nens al ortodoncista a edats primerenques per poder corregir i controlar els hàbits orals: deglució, succió digital, xumet… Així com alteracions dentals i esquelètiques importants de manera precoç i poder-les corregir fàcilment.

No hi ha edat límit per seguir un tractament d’ortodòncia: les dents es poden corregir a qualsevol edat. Actualment molts dels pacients que es beneficien d’un tractament d’ortodòncia són adults.

Malgrat que la finalitat sigui principalment una millora de la funció masticatòria i estètica, la societat en general ha sigut una mica reàcia a emprar aquests tipus de tractaments precisament per quëstions d’imatge mentre es duen els tractaments d’ortodòncies. Sovint es volen tenir les dents alineades sense que el procès de correcció sigui massa cridaner. Es en aquest moment on entren en joc les ortodòncies estètiques.

A la Clínica Dental Sabatés realitzem diferents tipus de tractaments d’ortodòncia, adaptant-nos a les necessitats de cada pacient:

Ortopèdia i ortodòncia removible

L’ortopèdia maxil.lar ajuda al desenvolupament dels ossos mitjançant l’aparotología per un correcte creixement de les bases òssies. Es corregeixen alteracions esquelètiques i dentals de nens en creixement.

Ortodòncia fixe (brackets)

L’ortodòncia més coneguda són els brackets convencionals, aquests poden ser metàlics o estètics. Els brackets estètics com els de zafir, es mimetitzen amb el color de les dents, per la qual cosa resulten més discrets.

Ortodòncia removible invisible

Es tracta d’una ortodòncia transparent fabricada exclusivament per cada pacient amb unes fèrules. Té l’avantatge de ser removible, per la qual cosa es pot retirar per rentar les dents, amb el plus de comoditat e higiene que això suposa per a la persona que la porta.

Quin tipus d'ortodòncia és la ideal ?

El tipus d’ortodòncia vé determinat per les propietats de cada persona i el tipus de maloclusió. Entre la primera i segona visita realitzem un estudi que, d’acord a les característiques de les dents, la mandíbula, el paladar, l’oclusió, etc, determinarà el millor tractament a seguir. El tractament d’ortodòncia és indolor, així que no requereix d’anestèsia.

No ho dubtis, demana cita ara!

Primera visita
Parking gratuit per pacients